Agenda parochiekernen

ma di wo do vr za zo
1
3
9
14
15
16
17
25
28
29
30
31

Abonneer op nieuwsbrief

Een mooie start voor de vomelingen uit K…

09-10-2019 Hits:105 Nieuws Frans Peeters

Een mooie start voor de vormelingen uit Kontich en Lint Op zaterdag 5 oktober kwamen de Lintse en Kontichse vormelingen voor het eerst samen om feestelijk hun nieuwe werkjaar in te...

lees meer

Mong van "De Vieze Gasten" pre…

23-09-2019 Hits:220 Nieuws Frans Peeters

Klik hier voor verdere info

lees meer

Neem en lees Brief vanwege Mgr. Johan …

20-09-2019 Hits:310 Nieuws Frans Peeters

Goede vrienden, Het nieuwe werkjaar is begonnen.  Dit is het moment om het driejarig pastoraal thema voor te stellen dat op zondag 1 december feestelijk zal starten.   Gedurende drie jaar zullen...

lees meer

Opening vernieuwde pastorie St. Jozef Te…

20-09-2019 Hits:336 Nieuws Frans Peeters

Feestelijke opening van de vernieuwde pastorie van de Sint-Jozefparochie De pastorie van de Sint-Jozefparochie werd gebouwd (bouwjaar vermoedelijk 1968) als woning voor en door pastoor Van Gaal, de bouwpastoor van de...

lees meer

de verjaardagsviering PE-Immanuel

14-09-2019 Hits:343 Nieuws Frans Peeters

2de VERJAARDAGVIERING VAN ONZE PASTORALE EENHEID "IMMANUEL", EEN SFEERBEELD Op zondag 1 september bestond onze pastorale eenheid 'Immanuel' twee jaar en dat werd gevierd met een verjaardagviering om 11.00 u in...

lees meer

Nieuwe gebedsleider uit parochie Kontich-Kazerne

Op zondag 29 september 2019 gaven de weergoden al een voorsmaakje van de herfst: regen, wind, en kilte waren van de partij maar in onze parochiegemeenschap scheen de zon. Waarom?

Tijdens de ochtendviering, onder de vorm van een woord- en communiedienst, mocht diaken Bob na de homilie Marcel Van Campen voorstellen als nieuwe gebedsleider voor onze pastorale eenheid.

Marcel begon zes jaar geleden met zijn opleiding ‘pastoraal handelen’ aan het Theologisch en Pastoraal Centrum te Antwerpen. Hij liep stage in de pastorale dienst vanhet Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie te Reet en in ’t Vlot, het onthaalhuis van ons bisdom voor dak- en thuislozen n de Lange Beeldekensstraat te Antwerpen.

In onze parochie, OLVrouw-Onbevlekt-Ontvangen, is Marcel lid van de plaatselijke kerngroep (het vroegere parochieteam) en in de Pastorale Eenheid Immanuel maakt hij deel uit van de Pastorale Ploeg en van de werkgroep Communicatie.

In de orde van dienst van deze zondagviering werd er tijd voorzien om Marcel voor te stellen en kreeg onze nieuwe gebedsleider zijn scapulier omgehangen.

Nadien sprak diaken Bob een zegengebed over hem uit.

Als gepensioneerde wil Marcel ten dienste staan als gebedsleider in onze pastorale eenheid.

Dit wil zeggen dat hij in de verschillende parochies en in woon- en zorgcentra zal ingeschakeld worden om tijdens de woord- en communiediensten voor te gaan. We zullen Marcel dus niet elke zondag meer in onze parochiekerk zien maar zoals hij bij zijn woordje op het einde van de dienst wel heel duidelijk zei: “ik zal de vieringen in Kontich-Kazerne zeker met stip in mijn agenda aanduiden!”.

En daar houden we hem uiteraard aan!

Als gemeenschap zijn wij heel dankbaar voor het engagement van Marcel. Langs deze weg wensen wij hem dan ook het allerbeste toe en dat de Heilige Geest hem mag blijven inspireren en aanmoedigen bij zijn waardevolle, maar zeker geen vanzelfsprekende, taak als lekevoorganger.

“Marcel, bedankt én proficiat!”

IV

Jezus roept ons bij onze naam.

Hij vraagt ons om mee te doen.

Dat willen we graag doen.

Daarom zijn we hier.

 

24 jongens en meisjes lieten hun naam luid klinken in de eerste ingroeiviering op zondag 11 november. Fier maakten ze daarbij met doopwater een kruisteken, want nu kunnen ze dat zelf. Bij hun doopsel deden mama, papa, peter, meter, … dat. Zo gaven ze aan dat ze zich willen voorbereiden om op 18 mei 2019 hun eerste communie te doen.

Na dit plechtig moment kwamen ze in de ingroeigroepjes in de pastorie bij elkaar om te leren over dit eerste welkommoment in de viering.

En zoals Juul zullen zij groeien in het samen vieren. Op hun feestdag zal iedereen in de wolken zijn.

 

Na de viering ontdekten ze heel wat geheimen van het kerkgebouw. Dankjewel aan Marcel, Luk, Marc en Koen om ons zoveel nieuwtjes te vertellen.

Dag mensen,

wij willen er helemaal bij horen.

Daarom zeggen wij onze naam.

Zullen jullie ons nooit vergeten?

      Pronkenborg – Reservatie Montfort- en Damiaanzaal

In ons parochiaal Ontmoetingscentrum Pronkenborg staan meerdere zalen ter beschikking van families, vriendengroepen, verenigingen, instellingen allerhande. Voor de huur van de grootste en de tweede grootste zaal – de Montfortzaal en de Damiaanzaal – dient op voorhand te worden gereserveerd en wordt hiervoor per keer of per serie een huurcontract opgemaakt.

Dat deze gewaardeerde dienstverlening mogelijk was, is in zeer hoge mate het werk geweest van Jos en Mia Thys-Smeets. Met ingang van 1 januari 2019 hebben Jos en Mia deze taak overdragen aan een volgende generatie. Voor hun opvolging zal een uitgebreide ploeg instaan. Voor de reservatie van de Montfortzaal en de Damiaanzaal mag u zich voortaan wenden tot Marcel Van Campen. Voor alle verdere afspraken inzake het gebruik van deze zalen (beschikbaar materieel, overhandiging sleutels, bestelling dranken e.d.) zal Frans Peeters uw contactpersoon zijn. Eens uw reservatie definitief is, zal Walter Colpin voor u het huurcontract opmaken. De eindafrekening zal u bezorgd worden door Carl Landuyt. Voor de aanpak van alle technische problemen mogen wij een beroep doen op Etienne Laenen. 

     

Voor nieuwe reservaties van de Montfort- of de Damiaanzaal mag u steeds telefoneren naar 0493/42.68.80, of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle reeds gedane reservaties en opgemaakte contracten voor 2019 blijven van toepassing. Daarvoor hoeft er niets te gebeuren.

Free Joomla! template by Age Themes