Agenda OLV-Onb.Ontvangen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Diensten Goede Week voor Kontich-Lint-Waarloos

 

Al een aantal jaren geleden besloten de vijf parochies van Kontich, Lint en Waarloos om de diensten van de Goede Week en de kerstnacht samen te vieren in de Sint-Martinuskerk. Dat was de vroegere dekenale kerk en nadien een tijdje zondagskerk in de beginnende Pastorale Eenheid.

Ondertussen evolueerde een aantal zaken: Kontich-Kazerne en Sint-Rita verloren hun parochiepriester, de Pastorale Eenheid werd uiteindelijk groter en Sint-Laurentius Hove werd er de zondagskerk van. Daar vierden we vorig jaar de kerstnacht, maar de goedeweekdiensten kunnen nog op verschillende plaatsen in de Pastorale Eenheid georganiseerd worden.

Voor de vroegere federatie Kontich werd besloten om die alle drie (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaswake) in dezelfde kerk te houden. Dit jaar is dat Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen in Kontich-Kazerne. Het is de bedoeling volgende jaren telkens een andere parochiekerk aan te doen. Die zijn kleiner (verwarming!) en door de toerbeurt kunnen we telkens te gast zijn in een andere gemeenschap. Hoewel niet zo ver weg, is dat voor velen misschien wel een eerste kennismaking. Toch blijven de vieringen zelf, zoals voorheen, het resultaat van samenwerking van alle vijf de parochies.

We hopen met een groot aantal gelovigen deze hoogtepunten van ons kerkelijk leven mee te maken.

Ingroeivieringen Kring 8

 

24 februari, een zonnige zondag.

In onze kerk wordt weer ijverig gezongen, afspraken gemaakt, geoefend, …

Iedereen maakt zich klaar voor de 4de ingroeiviering.

Het thema van dit 4de ingroeimoment is “Danken en bidden”.

De wolken staan vol grote en kleine dankwoordjes, mooie woorden die we in de eerstecommunieviering van 18 mei kunnen verwerken.

We luisteren naar het verhaal waarin Jezus zijn leerlingen leert bidden. En zo krijgen we weer een extra voorwerp voor ons communiehoekje.

Dankjewel mama Inge en papa Roel om zo’n mooie kaart met het “Onze Vader” voor ons te maken.

"Help honger de wereld uit"

Dit jaar willen we boeren uit Guatemala steunen om hun uitzichtloze situatie te verbeteren. Zij vechten dagelijks tegen honger en armoede.

Met de opbrengst van onze solidariteitsmaaltijd kunnen we de boeren helpen aan een eigen stuk grond om van te leven.

Op 31 maart (van 12.00u tot 14.00u in zaal Pronkenborg) kan iedereen zijn steentje bijdragen tot een eerlijke verdeling tussen arm en rijk, door deel te nemen aan onze solidaire maaltijd.

Nieuwjaarsreceptie parochie Onze-Lieve-Vrouw

 

Liturgisch gezien zou een nieuwjaarsreceptie ergens vooraan december moeten liggen, en voor het nieuwe werkjaar in september. Maar ook een parochie draait mee in de loop van het kalenderjaar, en dus is januari de maand om mekaar wensen toe te sturen.

In Kontich-Kazerne doen we dat op de derde zondag, die van de vaste eucharistieviering. De parochiekern had Paul Cools, pastoor van pastorale eenheid, als voorganger uitgenodigd. Jammer genoeg moest die wegens het overlijden van zijn vader afzeggen, en Jos Kempenaers was dadelijk bereid de viering voor te gaan. Moderato, ons seniorenkoor, zong naast de gezangen ook de orthodox geïnspireerde mis ‘Maria Theotokos’. Zoals eerder de Duitse Mis van Schubert raakt ook die stilaan vertrouwd, zodat de mensen in de kerk ze beginnen mee te zingen.

De uitnodiging was al enkele weken in de vieringen uitgesproken, maar vlak voor de zegen nog eens herhaald. En de meeste aanwezigen gingen er dan ook op in. Snel werden de achterste rijen stoelen bij mekaar geschoven en daarmee kwam er genoeg plaats. Vrijwilligers brachten de glaasjes wijn of fruitsap rond, en wie liever iets warmers had, kon genieten van een lekkere kop koffie met een stukje zelfgebakken cake.

Namens de parochiekerngroep gaf Koen een beknopt verslag van het voorbije jaar en enkele punten voor de toekomst. Het nieuwe mini-keukentje kon iedereen al in volle gebruik aanschouwen, en het nieuws van de spoedige afwerking van een toilet werd met vreugde ontvangen. Daarna kwam Hilde achter de microfoon om enkele mensen met verbale wierook te omkringelen. Eerst was Jos Miseur aan de beurt.

 

Na 21 activiteit in opeenvolgende parochieraden en parochieteams trok hij zich hier terug om zijn werk in het team van de Pastorale Eenheid verder te zetten. Een symbolisch kunstwerkje mocht de dank en waardering van de parochie uitdrukken. Dan kwamen Jos en Mia Thys-Smeets.

 

Al 28 jaar trekken ze mee de kar van Pronkenborg en waren al vele jaren de spilfiguren in het dagelijks beheer van het ontmoetingscentrum. Nu werd het voor hen tijd de fakkel door te geven. Ook zij werden bedacht met het kunstwerkje en een weelderige bloemenmand.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadien bleven velen nog een hele tijd napraten. Mag 2019 een gezegend jaar zijn voor onze parochie en allen die er thuis mogen zijn.

Kontich Kazerne OLV OnbOntv

Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen

Dienste Goede week

02-03-2019 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Diensten Goede Week voor Kontich-Lint-Waarloos   Al een aantal jaren geleden besloten de vijf parochies van Kontich, Lint en Waarloos om de diensten van de Goede Week en de kerstnacht samen te...

lees verder

Parochiekalender VASTEN - PASEN

02-03-2019 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Klik hier voor de parochiekalender VASTEN - PASEN

lees verder

Culinair-Solidaire maaltijd

02-03-2019 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

"Help honger de wereld uit" Dit jaar willen we boeren uit Guatemala steunen om hun uitzichtloze situatie te verbeteren. Zij vechten dagelijks tegen honger en armoede. Met de opbrengst van onze...

lees verder

Ingroeivieringen Kring 8

25-02-2019 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Ingroeivieringen Kring 8   24 februari, een zonnige zondag. In onze kerk wordt weer ijverig gezongen, afspraken gemaakt, geoefend, … Iedereen maakt zich klaar voor de 4de ingroeiviering. Het thema van dit 4de ingroeimoment is...

lees verder

Nieuwjaarsreceptie 2019 in O.L.V. paroch…

22-01-2019 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Nieuwjaarsreceptie parochie Onze-Lieve-Vrouw   Liturgisch gezien zou een nieuwjaarsreceptie ergens vooraan december moeten liggen, en voor het nieuwe werkjaar in september. Maar ook een parochie draait mee in de loop van het...

lees verder

Free Joomla! template by Age Themes