Agenda OLV-Onb.Ontvangen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Vrijwilliger…. voor jou doe ik mijn petje af !

 

Het voorbije Hemelvaartweekend van 10 mei kende onze parochiekern weer de jaarlijkse Meifeesten.

Tijdens deze vier feestelijke dagen kwamen weer verschillende gezinnen, van binnen of buiten onze parochiekern, naar het Phil Bosmansplein afgezakt.

Vieren, spelen, feesten, kwissen, smullen, samen eten … het kon allemaal.

Zaterdagnamiddag was het mooie zomerweer ook volop van de partij.

Vele mensen droegen toen een petje als bescherming tegen de zon.

De vele vrijwilligers droegen die dag “een ander petje “dan gewoonlijk, naargelang de taak die zij op zich genomen hadden.

Vandaag op 20 juni houden wij evaluatieavond van de Meifeesten.

Wij komen samen om even na te praten, te genieten en te evalueren.

De Meifeesten 2018 zijn schitterend geweest, een topjaar.

De opbrengst was dan ook naargelang en bracht 18.305€ op. Het goede doel krijgt de gewenste steun.

Dit jaar werd gekozen voor Samana. Het Meifeestencomité kon met enige fierheid aan deze organisatie de ronde som van 1830€   Euro bezorgen.

 

Vandaag doen wij, de parochiekerngroep, ons petje af.

Voor jou, opperbeste vrijwilliger, die het aandurft om de handen uit de mouwen te steken, initiatief te nemen, activiteiten op te zetten waar anderen op de ene of de andere manier beter van worden. Ook al zien die anderen dat niet meteen, of staan ze er niet bij stil.

Door te vrijwilligen ben je bezig met een zaak die voor jou belangrijk is, en je kan daar genoegen, vrolijkheid, reflectie en schoonheid uit puren. Het is niet altijd gemakkelijk om te vrijwilligen, of dat vol te houden, maar je doet dat toch maar.

Wij doen ons petje af omdat jij, als vrijwilliger - in deze samenleving die drijft op concurrentie, individualisme en jammer genoeg ook vaak blinde hebzucht - je nek durft uit te steken om ‘goed’ te doen voor je directe omgeving. Niet evident.
Jij neemt je verantwoordelijkheid op.

Wie vrijwilligt, doet dat alsof het een tweede natuur is. Jij wil daar niks voor in de plaats. Ergens niks voor in de plaats willen, begint ook al een schaars goed te worden.

‘Niets voor niets, voor wat hoort wat’ zijn zinsneden die de laatste jaren wel vaker rond onze (ook vrijwilligers-) oren worden geslagen. Dat is zo in tegenspraak met het vrijwilligen. Je doet dit omdat je je daar goed bij voelt, maar niet om er iets voor in de plaats te krijgen.

Een welgemeende dankjewel dus, een schouderklop, waardering en erkenning voor je inzet. Jij gaat er voor, en kent hierbij geen grenzen. Geen moeite is je te veel. Geen probleem te zwaar.

Jij vrijwilliger, toont grenzeloze inzet.

Zo werken we hier samen om een fijne parochiekern op te bouwen waarin mensen van divers pluimage, met verschillende tradities en culturele gewoonten, in hun eigen taal, hun eigen traditionele gerechten en muziekritmes, … elkaar vinden.

Jullie enthousiasme is aanstekelijk.

Vrijwilligers hebben de rotsvaste overtuiging dat hun werk niet alleen broodnodig is, maar het ultieme middel is om mee te bouwen aan een sterke en warme samenleving.

Nog eens van harte dank dat jij er bent.

Wij durven hopen je volgend jaar hier terug te mogen verwelkomen.

Petje af!

Vanwege de parochiekerngroep OLV

Jos – Frans – Frans – Koen – Marcel – Hilde

Parochiale Meifeesten in Kontich-Kazerne

Al drieëndertig keer was het Hemelvaartweekend in Kontich-Kazerne synoniem voor Meifeesten. Dat is in 2018 niet anders: editie 34 kwam eraan.

Een druk bijgewoonde eucharistieviering is de startactiviteit. De Koninklijke Harmonie Vrede en Vermaak vult de kerk met sfeervolle klanken, en dat wordt op het einde met een stevig applaus gewaardeerd. Buiten staat de aperitieftent klaar, en hoewel het nog wat fris is, blijven veel mensen met een glaasje in de hand wat bijpraten.

’s Avonds biedt de kerk podium voor een muzikaal optreden. Korte tijd na het openen van de deuren loopt de kerk vol: een lege stoel vinden is onbegonnen werk. Dat heeft alles te maken met de optreders: het Zangerscollectief, 10 man/vrouw sterk, waarvan 3 wereldberoemd in Kontich-Kazerne en een stuk daarbuiten.

Ze brengen een schitterend programma met een aantal klassiekers uit de jaren 90, uitbundig, swingend, intiem, … Het publiek is laaiend enthousiast, en als een van de leden bij het bisnummer zowaar zijn liefste ten huwelijk vraagt, gaat het dak eraf! Niet verwonderlijk dat ook voor de après-concert zaal Pronkenborg haast te klein is.

Vrijdag heerst er een schijnbare rust, maar wie nauwkeuriger toekijkt ziet overal groepjes mensen aan het werk, en tegen de avond liggen overal op het kerkplein podia en tenten klaar. De volgende morgen zouden enkel de poten er nog onder moeten om het terrein feestklaar te maken. Maar vrijdagavond kent wel een vast item in het meifeestenprogramma: de Plezante Quiz.

Weer zit de grote zaal eivol met drieëndertig ploegen die met wisselend succes proberen de vragen te beantwoorden. En als dat niet lukt: de lol is er niet minder om, en de prijzentafel ruim genoeg gevuld om elke deelnemer te bedenken!

Zaterdag wordt het de meestgevulde dag. Al heel vroeg zijn er weer kabouters aan de slag om het werk van de vorige dag af te maken.

In de straten zetten mensen hun verkoopstandje klaar, en dat gebeurt ook voor de grote rommermarktstand op de speelplaats. Uit Nederland is een heus waterorgel gearriveerd, en vanaf tien uur spuiten de fonteintjes in alle mogelijke richtingen op de kadans van vrolijke muziek.

Iets na de middag is het plein weer vol leven: infostandjes van Pasar en Natuurpunt, volksspelen met Okra, eendjes vissen, rad van fortuin… Ijsjes, hotdogs en smoutebollen vullen de goestinggaatjes en de dranktent gaat in overdrive.

 

 Leiding van Chiro en Scouts bezorgen het jonge volkje leut met hun waterspelen, en de pony’tjes lopen weer succesrijke rondjes.

Ondertussen worden we verschillende keren opgeschrikt door een knallend revolverschot: de start van een reeks voor joggers over verschillende afstanden. Om 17 uur wordt de geur van brandend houtskool verrijkt met die van roosterend vlees. Al gauw schuiven mensen aan voor groentjes en een smakelijke barbecuehap, en alle tafels raken bezet.

Ondertussen klinkt er live muziek van een countryband op het podium. Omdat het zalig weertje van de voorbije uren verder duurt, blijven heel wat mensen langer plakken tot de dranktoog helemaal uitgedroogd is. En dan schieten de kabouters weer in actie. Vele handen maken dat het werk verbazingwekkend snel opschiet: op een goed uur zijn tenten en podia verdwenen en de straten rondom opgeruimd. Een pluim voor die vrijwilligers!

Zondagmorgen zijn de luchten wat grijzer en af en toe valt een verloren regendruppel op de straatstenen. Dat schrikt de groep wandelaars niet af, onder leiding van een verhalen-vertellende gids trekken zij door het Broekbos en langs andere onbekende plekken in onze eigen omgeving. Ondertussen gonst Pronkenborg van activiteit: de zaal wordt klaargezet, de tafels gedekt, de toog klaargemaakt, en in de keuken worden één na één de lekkerste gerechten voorbereid. Ruim 170 eters schuiven de benen onder tafel en bevinden dat het zeer goed was.

En dan weer de laatste loodjes: de opkuis en de opruim. Maar ook nu maken veel handen en voeten het werk licht, en dat mag afgerond worden met een frisse pint of een lekker wijntje…

Een dikke proficiat aan de kernploeg en de verantwoordelijken, een reuzepluim voor alle vrijwillige medewerkers, een gemeende dankjewel voor alle bezoekers.

De meifeesten laten zien dat Kontich-Kazerne leeft!

                                                                                                               

Nieuwe bidkapel  in Kontich-Kazerne

Alle kerken van vóór het Tweede Vaticaans Concilie hebben of hadden een aparte doopkapel dicht bij de ingang van de kerk. Maar toen de doopvieringen bij het altaar, vooraan in de kerk, begonnen door te gaan, verloor de doopkapel haar rol en vaak werd ze een opslagplaats voor allerlei meubilair en ander materiaal. Dat was ook het geval in Kontich-Kazerne.

Tijdens zijn stage in de parochie had Joeri al de vraag gesteld om er iets mee te doen. En de architect die de gebouwen bekijken naar aanleiding van de mogelijke bestemminswijziging van het klooster, had oog voor de architecturale waarde van het geheel en vond dat de kapel in ere moest gehouden worden. Door het vertrek van P. Jef verdween ook de weekkapel in het klooster en moesten tabernakel en een mooi Mariabeeld in de hal een nieuwe bestemming krijgen.

Het samenkomen van die factoren zette een aantal vaardige handen in beweging en die toverden de doopruimte om tot een kleine bidkapel waarin de doopkadertjes en de gedachteniskruisjes een plaats krijgen.

Tijdens een versperdienst op 8 december 2017 zegende Joeri Fleerackers het Franciscuskruis en het Mariabeeld en daarmee was de kapel officieel geopend.

 

 

Kontich Kazerne OLV OnbOntv

Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen

Vrijwilliger... voor jou doe ik mijn pet…

25-06-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Vrijwilliger…. voor jou doe ik mijn petje af !   Het voorbije Hemelvaartweekend van 10 mei kende onze parochiekern weer de jaarlijkse Meifeesten. Tijdens deze vier feestelijke dagen kwamen weer verschillende gezinnen, van...

lees verder

Aan de ouders van kandidaat 1ste Communi…

06-06-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Verdere info over 1ste Communieviering 2019

lees verder

Meifeesten 2018

15-05-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Parochiale Meifeesten in Kontich-Kazerne Al drieëndertig keer was het Hemelvaartweekend in Kontich-Kazerne synoniem voor Meifeesten. Dat is in 2018 niet anders: editie 34 kwam eraan. Een druk bijgewoonde eucharistieviering is de startactiviteit...

lees verder

Nieuwe bidkapel in Kontich-Kazerne

11-12-2017 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Nieuwe bidkapel  in Kontich-Kazerne Alle kerken van vóór het Tweede Vaticaans Concilie hebben of hadden een aparte doopkapel dicht bij de ingang van de kerk. Maar toen de doopvieringen bij het...

lees verder

Free Joomla! template by Age Themes