Agenda OLV-Onb.Ontvangen

Nieuwjaarsreceptie in

Kontich-Kazerne

Een hartelijke babbel, een stevige handdruk, een schouderklopje, een vriendelijke goeiedag, het toewensen van alle goeds, ... het kan natuurlijk alle dagen, en het zou best wat meer mogen gebeuren. Maar er zijn nu eenmaal momenten die van nature voorbestemd zijn voor zulke vriendelijke activiteiten, en die situeren zich in de prille dagen van het nieuwe jaar. Daarom nodigen veel parochies de mensen uit om een van de eerste zondagen samen het glas te heffen.

In Kontich-Kazerne gebeurde dat aansluitend bij de viering van 21 januari. Ons seniorenkoor had die opgeluisterd met de feestelijke mis van Ravanello en ook de misgangers zelf hadden zich muzikaal niet onbetuigd gelaten.

Tot vorig jaar kon de vroegere doopkapel (lees stapelruimte) nog dienen om ongezien en ongehoord de receptie voor te bereiden. Nu de kapel tot een mooie stille ruimte is omgetoverd moet dat werk in de kerk zelf gebeuren, achter enkele verplaatsbare schermen. Maar geen mens die hoorde dat tegen het einde van de mis achter zijn rug al ijverig de glazen werden gevuld. En toen pastoor Jos met de zegen de mensen wegstuurde, waren velen ongehoorzaam en bleven ze achter in de kerk plakken. Glazen werden rondgedeeld en kopjes koffie gevuld, de plakjes huisgemaakte cake werden erg gesmaakt.

Een balorige rug dwong Jos zijn jaarlijkse toespraak door te geven aan Koen. Namens de parochiekerngroep, voorheen parochieteam genoemd, kregen de aanwezigen een overzicht van het voorbije jaar en een blik op de toekomst.

De werken in de kerk naderen hun voltooiing, onder meer met het langverwachte toilet. De geboorte van Immanuel, onze pastorale eenheid, werd in herinnering gebracht en meteen de daarmee verbonden evoluties in de toekomst. Cijfertjes over een aantal pastorale activiteiten in de parochie vulden het overzicht aan. En tenslotte werd de website van de pastorale eenheid en de stek van de eigen parochie nog eens gepromoot.

De vele toehoorders die welwillend en stilzwijgend hadden geluisterd, hadden hiermee stof tot praten en konden weer losbarsten in een gezellige babbel. Mag het onze parochie en pastorale eenheid goed gaan in het komende jaar.

Kontich Kazerne OLV OnbOntv

Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen

Palmzondag

16-03-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

 De voorbije jaren werd de buxusplant, waarvan we de blaadjes kennen als onze palm voor de palmwijding, getroffen door een ziekte. Hierdoor is het moeilijk geworden om nog dezelfde hoeveelheden...

lees verder

Culinair-solidair in Kontich-Kazerne

05-03-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Culinair-solidair in Kontich-Kazerne ‘Wat staat er op het menu?’ Wie deze dagen ergens in Vlaanderen een kerk binnenstapt krijgt meteen deze wat vreemde vraag voorgeschoteld. Ze staat geschilderd op een menubord...

lees verder

Okra opendeurdag 9/4/2018

28-02-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

OKRA Kontich-Kazerne een vereniging met 300 leden, zet haar deuren wijd open op maandag 9 april 2018              

lees verder

Nieuwjaarsreceptie in Kontich-Kazerne

31-01-2018 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Nieuwjaarsreceptie in Kontich-Kazerne Een hartelijke babbel, een stevige handdruk, een schouderklopje, een vriendelijke goeiedag, het toewensen van alle goeds, ... het kan natuurlijk alle dagen, en het zou best wat meer...

lees verder

Nieuwe bidkapel in Kontich-Kazerne

11-12-2017 - Nieuws O.L.V.-Onb.Ontvangen - Frans Peeters

Nieuwe bidkapel  in Kontich-Kazerne Alle kerken van vóór het Tweede Vaticaans Concilie hebben of hadden een aparte doopkapel dicht bij de ingang van de kerk. Maar toen de doopvieringen bij het...

lees verder

Free Joomla! template by Age Themes