Agenda Sint-Martinus

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Soep-op-de-s-2.jpg

Schakel organiseerde een ‘Soep-op-de-stoep-actie" op de markt van zaterdag 13 oktober voor ‘Samen tegen Armoede’.

Het succes is zonder twijfel te danken:

- Aan de ferme ploeg medewerkers vanSoepmakers:

meer dan 80 l. soep van courgette, pompoen, kervel, tomaten, butternut, prei-courgette, paprika, en zelfs een Mexicaanse maaltijdsoep met maïs, rijst en limoen!

Wie doet het onze super-koks na?

Aan de sponsors van groenten en gratis gemaakte soep, ook van Pegode.

- Aan de vele bezoekers-marktgangers, proevers en kopers van onze versgemaakte soep. Zo bracht de actie voor Welzijnszorg om en rond 400€ op.

- Aan de tentopzettersal in de vroege morgen in de weer met ook het sjouwen van tafels en stoelen, aansluitingen maken op het elect. net, affiches ophangen en massa’s potten soep aanbrengen.

- Aan de troubadour met de gitaar en het zelfgemaakte Soepliedvoor de animatie bij de marktgangers die graag meezongen:

Drink wa soep, op de stoep, (2x)

bij de Schakel, en zo brengt het nog wa oep.

- Wat realiseert Samen Tegen Armoede met de opbrengsten ervan ?

Hiermee worden ruim 100 projecten en organisaties ondersteund die armoede lokaal en structureel wegwerken. Want elke mens die in armoede leeft, is er één teveel. Deze mensen moeten dagelijks vechten voor hun rechten: onderwijs, wonen, arbeid,welzijn.

 

Samen tegen Armoede, met zijn honderden medewerkers, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en vrijwilligers, ijvert met en voor hen voor een rechtmatige plaats in onze samenleving.

Uw bijdrage hieraan is een duwtje in de rug.

Heel hartelijk dank!

Soep-op-de-s-1.jpg

JVR-20181023-111847-00014.jpg

Zondag 21 oktober mochten de mensen van Samana van de parochies van Sint-Rita en van Sint-Martinus extra aandacht geven aan onze mensen met een chronische ziekte en aan de bejaarden. Tegen 11.00 u. kwamen zieken en gezonden naar de Sint-Martinuskerk voor de eucharistieviering met gelegenheid tot ziekenzalving. Samana, ‘samen’ en ‘manna’, levenskracht. Zoals vermeld tijdens de viering: “Vandaag hebben wij respect voor al wie beperkt is in zijn mogelijkheden. Vandaag willen wij ook hun kracht, hun waarde en zinvolheid zien”. Priester Jos Kempenaers kreeg voor de ziekenzalving hulp van priester Paul Cools, pastoor van onze pastorale eenheid Immanuel. In de handoplegging is God de zieke en bejaarde mens zorgend nabij waarbij olie een teken is van kracht en sterkte. De eucharistieviering werd muzikaal opgeluisterd door het gelegenheidskoor ‘Samana’, bestaande uit leden van het Sint-Martinuskoor en Altena musica. Dankzij organist André Moennaert klonken dan ook alle stemmen prachtig ‘samen’.

JVR-20181023-135707-00148.jpg

Tegen 12.00 u. werden zieken en hun begeleiders verwacht in de mooie versierde Magdalenazaal, ook dit jaar weer dankzij de bloemen gegeven door tuincentrum Van Uytsel. Met een glaasje in de hand werden we toegesproken door de Kontichse verantwoordelijke van Samana, Ria Van der Heyden, die al vlug het woord doorgaf aan burgemeester Bart Seldeslachts. Vrijwilligers brachten belegde sandwiches rond en deelden koffie en thee uit. We werden hierna vergast op een muzikale show van Lea en Marc. Liedjes van vroeger, een kwinkslag hier en daar, en de namiddag kon niet meer stuk. Na dit alles mocht Christiane, verantwoordelijke voor Samana van de Sint-Ritaparochie nog aankondigen dat zowel zij als Patricia en Wim kersverse grootouders waren geworden van een eerste kleinkindje. Opvolging voor Samana is dus verzekerd. Met een goed gevoel vertrokken alle genodigden naar huis, dankbaar voor deze fijne namiddag.

Samen krachtig, dat is prachtig!

P.F.

De lijst van winnende nummers van van de Martinus Oktoberfeesten 2018 tombola kan je vinden hieronder en achteraan in de kerk

Wie een winnend nummer heeft mag de prijs afhalen op de pastorij, Magdalenastraat 11, elke vrijdag van half 10 tot half 12 en van 14 tot 16 uur, en dat gedurende heel de maand november.

TOMBOLA_MOF 2018_small.jpg

JVR-20181008-161231-00054.jpg

Zaterdag 6 oktober zijn de ongeveer 100 kandidaat-vormelingen van de vier Kontichse parochies, Sint-Michaël, Sint-Rita, O.L.-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen en Sint-Martinus, gestart met de voorbereiding op het vormsel van zaterdag 11 mei 2019. Benieuwd wat dit jaar hen zou brengen, stonden ze allen nog wat verlegen rond 13.00 u. klaar aan hun eigen parochiecentrum. Na een korte uitleg vertrokken ze onder begeleiding van catechisten en/of ouders op een fietstocht tussen de vier verschillende kerken. In elke kerk kregen ze een korte rondleiding. Om 16.00 u. werden ze door Walter onthaald in de kerk van Kontich-Kazerne, O-L.-Vrouw- Onbevlekt-Ontvangen, voor ‘Welkom in de mis’ – ‘Welkom in de eucharistieviering’. Walter heeft op een aangename boeiende wijze de verschillende delen van een eucharistieviering uitgelegd. De kandidaat-vormelingen hebben hierbij ook nog enkele woordjes in vreemde talen bijgeleerd zoals het Latijn, het Grieks en het Hebreeuws. Tussendoor leerden Koen en André de kinderen verschillende liederen aan die ze ook tijdens de vormselviering zullen zingen. Er werd door iedereen enthousiast meegezongen. Terwijl de jongeren zich buiten even konden uitleven kwamen er al vele ouders de kerk binnen om dan te 18.00 u. samen met hun dochter of zoon mee te vieren tijdens de eucharistieviering. Een mooie afsluiter van een toch wel vermoeiende maar boeiende namiddag!

Pastoor Jos ging deze viering voor en wenste tijdens de homilie de twaalfjarigen van harte proficiat voor hun eigen keuze om de weg van Jezus verder te volgen, een keuze die de ouders voor hen gemaakt hadden bij het doopsel. De honderd vormelingen zongen de liederen al erg goed mee. Catechisten en begeleiders keken tevreden terug op een letterlijk en figuurlijk warme start van een nieuw catechesejaar.

 

P.F.

Kerktotren_s.jpg

Op zondag 9 september om 13 u. vindt de inhuldiging plaats van de pas gerestaureerde buitengevel van de Sint-Martinuskerk. We starten de dag met de eucharistieviering om 11 u. en een orgelconcert (Gert Amerlinck – orgel en Ellen Van den Brande – cello) om 12 u.

Aansluitend aan het orgelconcert volgen enkele toespraken en vindt een receptie met broodjes plaats. Graag een seintje via de vrijetijdsbalie (tel. 03 450 78 31 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – Sint-Jansplein 8) indien je aanwezig zal zijn bij de receptie.

Er zullen ook begeleide rondleidingen met de architecten langs de buitengevel plaatsvinden (opgelet, hiervoor is aangepast schoeisel vereist, je gaat op de stelling langs de buitengevel). Gelieve bij je bevestiging van deelname door te geven op welk uur (13.30 u. – 14.15 u. – 15 u. – 15.45 u. – 16.30 u.) je wenst deel te nemen (plaatsen zijn beperkt!).

Kerk_zij_s.jpg

 

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

SCHAKEL: Soep-op-de-stoep

23-11-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Schakel organiseerde een ‘Soep-op-de-stoep-actie" op de markt van zaterdag 13 oktober voor ‘Samen tegen Armoede’. Het succes is zonder twijfel te danken: - Aan de ferme ploeg medewerkers vanSoepmakers: meer dan 80 l...

lees verder

Samana: Dag van de mensen met een chroni…

23-11-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Zondag 21 oktober mochten de mensen van Samana van de parochies van Sint-Rita en van Sint-Martinus extra aandacht geven aan onze mensen met een chronische ziekte en aan de bejaarden...

lees verder

Startdag kandidaat-vormelingen

23-11-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Zaterdag 6 oktober zijn de ongeveer 100 kandidaat-vormelingen van de vier Kontichse parochies, Sint-Michaël, Sint-Rita, O.L.-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen en Sint-Martinus, gestart met de voorbereiding op het vormsel van zaterdag 11 mei 2019...

lees verder

Winnende nummers parochietombola

22-10-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Sint-Martinus

De lijst van winnende nummers van van de Martinus Oktoberfeesten 2018 tombola kan je vinden hieronder en achteraan in de kerk Wie een winnend nummer heeft mag de prijs afhalen op...

lees verder

Sint-Martinuskerk in de kijker

21-08-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Op zondag 9 september om 13 u. vindt de inhuldiging plaats van de pas gerestaureerde buitengevel van de Sint-Martinuskerk. We starten de dag met de eucharistieviering om 11 u. en...

lees verder

Free Joomla! template by Age Themes