Agenda Sint-Martinus

DSC_1150.jpg

7 januari – Feest van de Openbaring van de Heer, beter bekend als … Driekoningen! De viering in Sint-Martinus was niet alleen de eerste van een nieuwe reeks maandelijkse vieringen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Reep, maar ook de derde ingroeiviering van onze eerstecommunicanten.

En die werd dus fraai opgeluisterd door de drie wijzen die vergezeld van hun accordeonist ‘uit het verre Waarloos’ waren afgezakt à la berline postiljon.

Bij zo’n ingroeiviering is er sowieso al een gezellige drukte, want de communicantjes-in-spe zorgen met hun ouders, broers en zussen voor een welgevulde kerk. Maar als dan ook nog eens de Driekoningen zingend hun intrede doen, kan de sfeer niet meer stuk.

De jongens en meisjes van Kring 8 maken de dienst van het woord zo bewust mogelijk mee; daarvoor zorgt o.a. een aangepaste schuldbelijdenis, die door 4 kinderen wordt gebracht. Koen Herreman begeleidt de samenzang. Later mogen twee andere kinderen het kaarslicht en het evangelieboek aanbrengen samen met de misdienaars, nadat de koningen een knappe tussenzang ten beste hebben gegeven.

Na het evangelie vertrekken de toekomstige eerstecommunicanten in 10 groepjes met hun begeleidende ouders naar de pastorij of de weekkapel. Daar hebben ze een kringgesprek waarin ze nader ingaan op een volgend aspect van hun onderweg-zijn naar hun eerste communie. Ook wordt o.a. op een speelse manier van gedachten gewisseld over de manier waarop de communie-hoekjes bij iedereen thuis vorm krijgen.

Bij de communie sluiten de kinderen terug aan bij de viering, net op tijd om nog op enkele originele driekoningenliederen te worden getrakteerd. De Waarlose driekoningenzangers kunnen nog steeds bogen op een mooi repertoire, en we zijn hen dan ook heel dankbaar voor het opluisteren van deze ingroeiviering, net als de begeleidende ouders en al wie eraan meegewerkt heeft!

Ruben Librecht

 

Alle foto's kan je bekijken via het menu links: kies FOTO'S .

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

Sint-Martinuskerk in de kijker

21-08-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Op zondag 9 september om 13 u. vindt de inhuldiging plaats van de pas gerestaureerde buitengevel van de Sint-Martinuskerk. We starten de dag met de eucharistieviering om 11 u. en...

lees verder

Vieringen terug in Sint-Martinuskerk

25-04-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

De renovatiewerken aan onze Sint-Martinuskerk vorderen.  Vanaf zaterdag 2 juni zijn de weekendvieringen terug in onze kerk. De kuisploeg is volop bezig om de linkerbeuk van de kerk, voor het Sint-Sebastiaanaltaar, mooi...

lees verder

Nieuwjaarsreceptie

27-01-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

Zondag 14 januari vond onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in de Magdalenazaal. Na een mooie eucharistieviering, muzikaal verzorgd door het Sint-Martinuskoor, versterkt door enkele leden van het Altena musicakoor en onder...

lees verder

Driekoningen van de partij op derde ingr…

09-01-2018 - Nieuws Sint-Martinus - Jan Van Riet

7 januari – Feest van de Openbaring van de Heer, beter bekend als … Driekoningen! De viering in Sint-Martinus was niet alleen de eerste van een nieuwe reeks maandelijkse vieringen...

lees verder

Free Joomla! template by Age Themes