Agenda Sint-Martinus

F0412c12

Alle foto's kan je hier vinden.

 

Het vormsel is een ankerpunt op onze levensweg. Zaterdag 7 maart zijn de vormelingen samen met hun ouders of grootouders op vormseltocht gegaan in onze kerk langs zeven ankerplaatsen in ons leven.

Het anker van een schip wordt overboord geworpen om het schip vast te leggen op plaatsen waar niet aangemeerd kan worden. In de stroom van het leven kunnen we bij een ankerplaats even tot rust komen: we kijken terug op wat voorbij is en dromen van een mooie toekomst. In het christelijk geloof is het anker een symbool voor de hoop. Niemand gaat verloren, leert het evangelie ons.

Onze vormseltocht kwam langs geboorte, doopsel, zalven, handen, tafel, toekomst en kruis.

Het materiaal voor deze tocht mochten we lenen bij het CCV van het bisdom Antwerpen.

Het was mooi hoe ouders en of grootouders in groepjes van 4 à 5 gezinnen samen met hun vormeling bij elke ankerplaats naar de bijhorende documentatie keken en samen een tekst lazen. Ze moesten ook telkens de vragen in het opdrachtenboekje invullen. Het bood de gezinnen een mooie kans om met het kind over geloof te praten, wat niet altijd gemakkelijk is. Het was een andere manier van catechese geven maar zo te horen had iedereen er echt wel deugd aan. De kinderen vonden het ook fijn om eens op een andere manier op verkenning te gaan door onze mooie Sint-Martinuskerk.

We sloten de bijeenkomst af met het bidden van het gebed dat Jezus ons leerde, het Onze Vader, bij de laatste ankerplaats: het kruis. Als mensen naar het kruis kijken, kijken ze naar Jezus. Het kruis is lijden, pijn en verdriet, maar het is ook hoop en vertrouwen. Jezus is immers verrezen. Veel mensen bidden bij het kruis. Daar mag je alles wat in ons hart leeft, alle vreugde en verdriet aan Jezus toevertrouwen.

P.F.

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

02 juni 2020
Binnekant kerk
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Open Kerkendag op 6 en 7 juni

Tijdens het "Open Kerkenweekend" is iedereen welkom in onze open en gastvrije Sint-Martinuskerk op zaterdag, 6 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. en op zondag, 7 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. mits het in acht nemen van de geldende gezondheidsinstructies. Samen…

Meimaand - Mariamaand

12 mei 2020 157
Meimaand Mariamaand
Wie sinds begin mei onze kerk bezoekt voor een stil gebed of een korte bezinning kan dit…

Bezinning in onze kerk

31 mrt 2020 202
OLV van  troost
Zaterdagmorgen, 10.00 u. Wie verwacht er nu in deze moeilijke coronatijd dat onze…

Free Joomla! template by Age Themes