Agenda Sint-Martinus

OLV van  troost

 

Zaterdagmorgen, 10.00 u. Wie verwacht er nu in deze moeilijke coronatijd dat onze Sint-Martinuskerk af en toe open is? En toch … de deur staat open, een bord nodigt de mensen uit om binnen te komen. Heel stil komt de eerste kerkganger binnen. Mag het dan toch? Biddend bij ons Onze-Lieve-Vrouwenbeeldje, een kaarsje brandend, of gewoon ergens in het midden van de kerk tot bezinning komend. Het kan op zaterdag en zondag van 10.00 u. tot 11.30 u. zolang het mag van onze overheid en zolang we het veilig houden voor elkaar.

Als vrijwilliger daar de mensen zien binnenkomen geeft ook mij een goed gevoel. Sommige mensen doen al fluisterend en vanop een grote afstand hun verhaal, delen hun verdriet en uiten hun bekommernis. En neen, het zijn niet altijd die mensen die je tijdens de eucharistievieringen ontmoet. En het zijn niet alleen ouderen, ook jonge mensen komen soms even binnen om tot rust te komen. 

Hou jullie gezond en zorg voor elkaar, we hebben elkaar toch nog zo hard nodig.

P.F.

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

02 juni 2020
Binnekant kerk
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Open Kerkendag op 6 en 7 juni

Tijdens het "Open Kerkenweekend" is iedereen welkom in onze open en gastvrije Sint-Martinuskerk op zaterdag, 6 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. en op zondag, 7 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. mits het in acht nemen van de geldende gezondheidsinstructies. Samen…

Meimaand - Mariamaand

12 mei 2020 158
Meimaand Mariamaand
Wie sinds begin mei onze kerk bezoekt voor een stil gebed of een korte bezinning kan dit…

Vormseltocht in onze kerk

19 mrt 2020 295
F0412c12
Alle foto's kan je hier vinden. Het vormsel is een ankerpunt op onze levensweg. Zaterdag…

Free Joomla! template by Age Themes