Agenda Sint-Martinus

Meimaand Mariamaand

Wie sinds begin mei onze kerk bezoekt voor een stil gebed of een korte bezinning kan dit vooraan bij het mooie houten beeld van de Vlaamse Madonna doen. Naast het altaar staat het met bloemen versierd beeld van Onze-Lieve-Vrouw die haar kind aan de mensen geeft. Het Jezuskind houdt een gewond vogeltje in zijn handen: teken dat Jezus het opnam voor de arme, gekwetste mens. Dit vertelt ons dat we mensen die gekwetst, vernederd of hulpbehoevend zijn met veel liefde en zorg moeten omringen. Hierbij denken we dankbaar aan alle zorgverleners die zich in deze tijd volledig wegcijferen om te zorgen voor de vele slachtoffers van het coronavirus.

Tijdens de openingsuren van de kerk speelt er tijdens deze meimaand een CD met Marialiedjes die door sommige bezoekers stilletjes worden meegezongen.

Het Mariabeeld werd door de kerkraad van onze Sint-Martinusparochie aangekocht in 1989 en is een werk van beeldhouwer Fonteyne uit Oostduinkerke. Het is gebeeldhouwd uit één stuk eik dat 150 jaar gedroogd had.

P.F.

Alle foto's kan je hier vinden (klik hier).

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

02 juni 2020
Binnekant kerk
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Open Kerkendag op 6 en 7 juni

Tijdens het "Open Kerkenweekend" is iedereen welkom in onze open en gastvrije Sint-Martinuskerk op zaterdag, 6 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. en op zondag, 7 juni van 10.00 u. tot 14.00 u. mits het in acht nemen van de geldende gezondheidsinstructies. Samen…

Bezinning in onze kerk

31 mrt 2020 205
OLV van  troost
Zaterdagmorgen, 10.00 u. Wie verwacht er nu in deze moeilijke coronatijd dat onze…

Vormseltocht in onze kerk

19 mrt 2020 295
F0412c12
Alle foto's kan je hier vinden. Het vormsel is een ankerpunt op onze levensweg. Zaterdag…

Free Joomla! template by Age Themes