Agenda Sint-Martinus

Meimaand Mariamaand

Wie sinds begin mei onze kerk bezoekt voor een stil gebed of een korte bezinning kan dit vooraan bij het mooie houten beeld van de Vlaamse Madonna doen. Naast het altaar staat het met bloemen versierd beeld van Onze-Lieve-Vrouw die haar kind aan de mensen geeft. Het Jezuskind houdt een gewond vogeltje in zijn handen: teken dat Jezus het opnam voor de arme, gekwetste mens. Dit vertelt ons dat we mensen die gekwetst, vernederd of hulpbehoevend zijn met veel liefde en zorg moeten omringen. Hierbij denken we dankbaar aan alle zorgverleners die zich in deze tijd volledig wegcijferen om te zorgen voor de vele slachtoffers van het coronavirus.

Tijdens de openingsuren van de kerk speelt er tijdens deze meimaand een CD met Marialiedjes die door sommige bezoekers stilletjes worden meegezongen.

Het Mariabeeld werd door de kerkraad van onze Sint-Martinusparochie aangekocht in 1989 en is een werk van beeldhouwer Fonteyne uit Oostduinkerke. Het is gebeeldhouwd uit één stuk eik dat 150 jaar gedroogd had.

P.F.

Alle foto's kan je hier vinden (klik hier).

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

27 juni 2020
Hervatten vieringen 2
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Opnieuw vieringen in onze parochies

Alle foto's kan je hier vinden. Het is er eindelijk van gekomen… Na maanden vol ongeduld wachten mag er opnieuw gevierd worden in onze kerken. Hoewel… uitvaarten hebben in die periode altijd gekund in onze Kontichse parochies, maar dan wel met inachtneming…

Free Joomla! template by Age Themes