Agenda Sint-Martinus

Hervatten vieringen 2

Alle foto's kan je hier vinden.

 

Het is er eindelijk van gekomen… Na maanden vol ongeduld wachten mag er opnieuw gevierd worden in onze kerken. Hoewel…  uitvaarten hebben in die periode altijd gekund in onze Kontichse parochies, maar dan wel met inachtneming van de strenge coronaregeling. Een twaalftal werden er genoteerd, zowat gelijk verdeeld over Kontich-Kazerne, Sint-Rita en Sint-Martinus, en voor zover we weten weinig of geen slachtoffers van de pandemie.

Voor de heropstart van de vieringen werden de richtlijnen vanuit het bisdom gretig aangegrepen. Was onze pastorale eenheid Immanuel de motor van die voorbereiding, dan gebeurde het veldwerk in eerste instantie door de kerkraden in overleg met de PKG’s of plaatselijke kerngroepen.

En of er werk verzet werd…

Dat hebben de kerkbezoekers in onze parochies goed ondervonden. Alles was in gereedheid gebracht om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. In Sint-Martinus zag het er zelfs feestelijk uit met de mooi gestrikte witte linten die duidelijk maakten in welke rijen men wél en niet kon plaatsnemen. Op zaterdag en zondag waren de meeste getrouwen van de wekelijkse viering aanwezig. Ze werden voorbeeldig door Mia en Lea naar een plaats gebracht waar ze veilig zaten, en later zorgden beiden ervoor dat iedereen op een veilige manier vooraan de communie kon ontvangen.

Bij het begin van de zaterdagviering werd de paaskaars door koster Paul begeleid door voorganger pastoor Jos van achteraan naar voren gedragen en daar gewijd en aangestoken. In de paastijd was dat immers niet kunnen gebeuren ! ’s Anderendaags voltrokken koster Jos en pastoor Jos deze korte plechtigheid begeleid door het zinderende spel van Koen op het grote orgel. 

De vredeswens op het einde van de viering gebeurde met een glimlach en met handgezwaai, en voor de collecte stond het mandje klaar op de tafels langs de weg naar de uitgang. Zondag kon dat bij de tonen van een jubelende orgelsortie.  We zagen hierbij veel tevreden gezichten. Tevreden omdat alles veilig en vlot was verlopen, tevreden omwille van het weerzien van vele bekenden, tevreden omdat een grote stap gezet was naar ‘een meer gewoon’ leven.

Met een dikke proficiat en met grote dankbaarheid voor de wekenlange voorbereiding die aan deze heropstart voorafging en uiteindelijk het werk was van een grote groep vrijwillige medewerkers in onze Kontichse parochies mogen we tevreden terugblikken over deze geslaagde nieuwe start.

LVl

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

05 september 2020
5deingroeiviering 1
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Vijfde ingroeiviering eerstecommuniecanten

De laatste ingroeiviering dateerde van februari ll. en dan kwam het coronavirus alles overhoop gooien: geen vieringen in maart en april én zelfs de eerstecommunieviering van 16 mei werd uitgesteld. Gelukkig kregen wij in de loop van juni “groen licht” vanuit…

Meimaand - Mariamaand

12 mei 2020 542
Meimaand Mariamaand
Wie sinds begin mei onze kerk bezoekt voor een stil gebed of een korte bezinning kan dit…

Free Joomla! template by Age Themes