Agenda Sint-Martinus

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

vormsel2021

Alle foto's kan je hier vinden.

 

Zaterdag 2 oktober kregen de 12-jarigen uit de Sint-Martinusparochie en de Sint-Michaëlparochie, opgedeeld in twee groepen, eindelijk het sacrament van het vormsel toegediend en hernieuwden zij hun doopbeloften. Het sacrament werd dit jaar toegediend door E.H. Ronald Sledsens, afgevaardigde van onze bisschop Johan Bonny. Onze pastoor Jos Kempenaers ging mee voor in beide vieringen.

Het waren de eerste vieringen in onze kerk waarin geen mondmaskers meer verplicht waren. Zo konden we de blije gelukkige gezichtjes volledig zien van al deze jonge mensen. De vormheer zei dat ze zich nu niet meer konden verbergen achter hun maskers, deze ook niet meer over hun ogen konden houden om de rest van de kerk niet meer te moeten zien en geen gekke gezichten konden trekken. Dit jaar mochten gelukkig ook de grootouders, tantes en nonkels, vrienden en kennissen de vieringen volgen.

Het toedienen van het sacrament van het vormsel was een sterk moment voor zowel kinderen als ouders en de andere familieleden. De getuigen, ouders of peter en meter, die mee tot bij de vormheer kwamen legden elk een hand op de schouder van ‘hun’ vormeling. Deze handoplegging had volgens Ronald Sledsens een dubbele betekenis. Enerzijds willen de ouders hun kind nog een beetje vasthouden, want het gaat allemaal zo vlug, kinderen worden toch zo rap groot, en ze willen hun kinderen blijven beschermen tegen alles wat op hen afkomt in de toekomst. Anderzijds willen de getuigen hiermee zeggen: “Ga maar, het komt allemaal goed. We staan volledig achter je, welke weg je ook volgt. Je blijft altijd welkom.”

Als slotlied zongen alle vormelingen met luide stem: “Gooi de ramen open, laat het maar aan ieder zien. Dat we in de Heer geloven of ben je te bang misschien.” Neen, bang zijn onze vormelingen niet. Ze gaan gesterkt door de gaven van de Heilige Geest, het geschenk dat ze met het sacrament van het vormsel gekregen hebben, hoopvol de toekomst tegemoet.

Dankzij de muzikale begeleiding van André Moennaert en Koen Herreman werden het feestelijke vieringen. Het waren geen eucharistievieringen maar twee sfeervolle mooie diensten waarin de vormselritus centraal stond.

Voor mezelf was 2 oktober mijn afscheid als catechist en verantwoordelijke voor de catechesewerking. Na 35 jaar geef ik vol vertrouwen de fakkel door aan de werkgroep catechese van onze pastorale eenheid. Ik wens de mensen van deze werkgroep alvast veel succes met de nieuwe manier van werken en ik ben ervan overtuigd dat het allemaal goed komt.

Patricia Franken.

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

12 november 2021
dankviering jos
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Dankviering Pastoor Jos

Op zaterdag 30 oktober had de dankviering van onze pastoor Jos Kempenaers plaats in de Sint-Martinuskerk, gevolgd door een receptie in de Magdalenazaal. Jos vierde hierbij dat hij al 50 jaar als priester ten dienste kan staan van de mensen. Tevens is zijn…

SAMANA

05 okt 2021 274
ziekendag2021
Alle foto's kan je hier vinden. Dag van de Mensen met een Chronische Ziekte Zondag 3…

Free Joomla! template by Age Themes