Agenda Sint-Martinus

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

ziekendag2021

Alle foto's kan je hier vinden.

Dag van de Mensen met een Chronische Ziekte

Zondag 3 oktober mochten wij als ziekenbezoekers van Samana Kontich-centrum en Samana Sint-Rita onze zieken en bejaarden verwelkomen voor een feestelijk samenzijn in de Magdalenazaal. Corona was deze keer gelukkig geen spelbreker. We startten dit jaar niet met een eucharistieviering in de kerk maar met een mooi bezinningsmoment geleid door Rudi en Reinhilde in de zaal zelf. Betekenisvolle teksten waaronder een vergevingsmoment werden afgewisseld door mooie muziek. De aanwezigen kregen de kans om het sacrament van de ziekenzalving te ontvangen van pastoor Jos.

Onze voorzitster Ria Van der Heyden hield een welkomstwoordje en ook burgemeester Bart Seldeslachts heette iedereen van harte welkom. Hierna werd het tijd voor een lekker aperitief en de sfeer zat er al direct in bij onze mensen. Ria ging aan elke tafel een toost uitbrengen met onze gasten. Sommigen legden nieuwe contacten met mensen die voor de eerste keer naar een bijeenkomst kwamen. Iedereen werd voorzien van lekkere sandwiches en koffie of thee.

Nadat de inwendige mens versterkt was startten Lea en Marc met een muzikale show. Ze zorgden voor een streepje muziek afgewisseld met humoristische sketches. De Huckelbuckdans werd omgevormd door de kwakkelback en ze eindigden met een Vlaamse versie van ‘Thank you for the Music…’

Tijdens de pauze kregen we een lekkere muffin.

Alle mensen, zowel de gasten als de hulpvaardige medewerkers, gingen met een warm gevoel en met de zon in het hart naar huis.

Veel dank aan de mensen van het wit-gele kruis die ons de ganse namiddag bijgestaan hebben, aan tuincentrum Van Uytsel voor de mooie bloemen die ze ons elk jaar schenken en aan alle vrijwilligers voor en achter de schermen.

PF

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

12 november 2021
dankviering jos
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Dankviering Pastoor Jos

Op zaterdag 30 oktober had de dankviering van onze pastoor Jos Kempenaers plaats in de Sint-Martinuskerk, gevolgd door een receptie in de Magdalenazaal. Jos vierde hierbij dat hij al 50 jaar als priester ten dienste kan staan van de mensen. Tevens is zijn…

Vormselvieringen

05 okt 2021 56
vormsel2021
Alle foto's kan je hier vinden. Zaterdag 2 oktober kregen de 12-jarigen uit de…

Free Joomla! template by Age Themes