Agenda Sint-Martinus

DSC 1007

Alle foto's kan je hier vinden.

 

Kerstmis begon in onze kerk eigenlijk al op woensdagavond 21 december.

André Moennaert bracht er samen met zijn koor ‘Ensemble Altena Musica’ een Kerstevocatie, ingebed in een prachtig sfeervol concert. Tussendoor werden er mooie teksten gelezen en zoals altijd waren er ook nu momenten van samenzang met de aanwezigen in de kerk.

Donderdagvoormiddag werd de kerk dan weer gevuld met de jonge mensen van het Sint-Jozefinstituut. Alle klassen van het secundair (samen ongeveer 1200 leerlingen) kwamen om de beurt voor een kerstbezinning. De pastorale ploeg van het secundair had voor een stemmige viering gezorgd met woord en beeld rond de kerststal, volledig aangepast aan de leefwereld van de jongeren. Het is treffend dat deze leerlingen ook in deze tijd nog aangesproken worden door het kerstverhaal van 2000 jaar geleden.

Tussen de bezinningen door was er ook nog voldoende tijd voor een eucharistieviering voorgegaan door pater Jef met de kinderen van de lagere school. Ook deze viering was door de leerkrachten volledig aangepast aan hun leefwereld.

’s Namiddags werd er volop gepoetst en werd de bloemenversiering aangebracht om de kerk pico bello in orde te brengen voor de kerstviering van zondag 25 december. Maria en Jozef werden uit de kast gehaald om naast het altaar te staan. Onze mooie kerststal was de week voordien al opgesteld. Heel veel dank voor onze vrijwilligers die hiervoor gezorgd hebben.

Op de hoogdag van Kerstmis ging priester Eugeen Van de Poel voor in de viering. Bij het begin van de viering droeg misdienaar Kato het kindje Jezus naar de kerststal, waar voorganger Eugeen het in de kribbe legde. Ook nu zong het koor Altena Musica onder begeleiding van André. Dankzij hen en dankzij de vele aanwezigen in de kerk werd het een mooie warme viering.

Als zichtbaar teken van onze wens voor vrede werden er witte lintjes uitgedeeld om op het einde van de viering in onze kerstbomen te hangen. Dit was ook het moment dat alle aanwezigen nog even bleven napraten om elkaar van harte een Zalige Kerstmis toe te wensen.

P.F.

kontich sint martinus LR

Nieuws Sint-Martinus

09 november 2022
jvr 20210606 140708 00010
Nieuws Sint-Martinus Jan Van Riet

Eerstkomende vieringen

Zondag 26 maart Vijfde zondag van de veertigdagentijd 11.00u. Eucharistieviering met Eugeen Van de Poel Kruiszegening voor de kandidaat-vormelingen Voor overledenen Woensdag 29 maart 19.00u. Eucharistieviering Voor onderpastoor Vermijlen en Maria De…

Open Kerkendagen 2022

07 mei 2022 4334
openkerken2022 l a5 s
Tijdens het Pinksterweekend was onze kerk extra open voor bezoekers in het kader van de…

Free Joomla! template by Age Themes