Agenda Sint-Rita

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 StRita beeld offertafel

Nieuwe offertafel in de St. Ritakerk te Kontich

Als eerste in de provincie Antwerpen, beschikte onze kerk over een nieuwe roet- en rookvrije, milieuvriendelijke St Killians offertafel. Deze waren reeds terug te vinden in grote Kathedralen in het buitenland. Onlangs werden de eerste voor België geleverd in Scherpenheuvel en binnenkort ook in de Kathedraal te Antwerpen. Het voordeel aan deze offertafel is dat er terug echte kaarsen vooraan kunnen branden aan het Ritabeeld, en dit op een veilige en milieuvriendelijke manier. Alles wordt gerecycleerd waardoor geen afval of bijkomende kosten.

De ontwikkeling van dit kaarsenbrandsysteem heeft jaren in beslag genomen, er werden talrijke testen en verbeteringen uitgevoerd om het beoogde resultaat te bekomen.  Het systeem bestaat uit 3 glazen per kaars, de kaars wordt in het binnenste glas geplaatst, dat onderaan open is. Tijdens het branden wordt de kaars volledig vloeibaar en hierdoor valt de lont naar beneden en dooft onmiddellijk. Het kaarsenvet druipt in een bak met water die zich in de binnenkant van de tafel bevindt.  De overgebleven was wordt ingezameld en gerecycleerd.

De voorbije Ritafeesten was dan ook de beste periode om deze offertafel te testen, ze heeft deze dan ook met doorstaan. De voorbije dagen zagen we meerdere malen zelfs studenten een kaarsje komen aansteken, ze mogen echter niet verwachten dat dit het studeren vervangt.  

Het bijplaatsen van deze offertafel is een tegemoetkoming om kaarsjes te kunnen branden bij het beeld van de H Rita. Uiteraard is er nog steeds de mogelijkheid om andere kaarsen aan te kopen en in de inkomhal te laten branden.  Net zoals de misintenties kunnen deze ook via de website besteld worden en vragen om te laten branden.  Hiervoor ga je naar  www.sintritakontich.be vervolgens klik je in de linker kolom op “aanvraag missen/kaarsen”, vervolledig het formulier en stuur door. Na ontvangst van uw betaling wordt de aanvraag uitgevoerd. U hoeft je dus niet meer te verplaatsen om een kaars te laten branden of een misintentie aan te vragen.

 

 

140518 Octaafkerk 455 bewerkt 1 2

Nieuws Sint-Rita

07 mei 2020
Sint Rita kermis
Nieuws Sint-Rita St.Rita

Parochie ~St.-Rita~Kermis

Onze wijkkermis met diverse activitieiten, wielerwedstrijd en filmavond, dient ten gevolge van de maatregelen van het coronavirus, geannuleerd te worden.

Feestelijkheden H. Rita

07 mei 2020 304
H Rita met bloemen
Feestelijkheden H. Rita Door de maatregelen van het coronaviurus is het niet mogelijk om…

Free Joomla! template by Age Themes