Agenda Sint-Rita

 offertafel

Nieuwe offertafel in de St. Ritakerk te Kontich 

Als eerste in de provincie Antwerpen, beschikte onze kerk over een nieuwe roet- en rookvrije, milieuvriendelijke St Killians offertafel. Deze waren reeds terug te vinden in grote Kathedralen in het buitenland. Onlangs werden de eerste voor België geleverd in Scherpenheuvel en binnenkort ook in de Kathedraal te Antwerpen. Het voordeel aan deze offertafel is dat er terug echte kaarsen vooraan kunnen branden aan het Ritabeeld en sinds mei 2021 ook aan het Mariabeeld. Deze offertafel bevindt zich vlakbij de kruisjes van de overledenen waardoor men tevens een kaarsje kan laten branden voor de overledenen. Dit alles op een veilige en milieuvriendelijke manier. Alles wordt gerecycleerd waardoor geen afval of bijkomende kosten ontstaan. 

De ontwikkeling van dit kaarsenbrandsysteem heeft jaren in beslag genomen, er werden talrijke testen en verbeteringen uitgevoerd om het beoogde resultaat te bekomen.  Het systeem bestaat uit 3 glazen per kaars, de kaars wordt in het binnenste glas geplaatst, dat onderaan open is. Tijdens het branden wordt de kaars volledig vloeibaar en hierdoor valt de lont naar beneden en dooft onmiddellijk. Het kaarsenvet druipt in een bak met water die zich in de binnenkant van de tafel bevindt.  De overgebleven was wordt ingezameld en gerecycleerd.

De voorbije Ritafeesten was dan ook de beste periode om deze offertafel te testen, ze heeft deze dan ook met glans doorstaan. De voorbije dagen zagen we meerdere malen zelfs studenten een kaarsje komen aansteken, ze mogen echter niet verwachten dat dit het studeren vervangt.  

Het bijplaatsen van deze offertafel is een tegemoetkoming om kaarsjes te kunnen branden bij het beeld van de H Rita. Uiteraard is er nog steeds de mogelijkheid om andere kaarsen aan te kopen en in de inkomhal te laten branden.  Net zoals de misintenties kunnen deze ook via de website besteld worden en vragen om te laten branden.  Hiervoor ga je naar  www.sintritakontich.be vervolgens klik je in de linker kolom op “aanvraag missen/kaarsen”, vervolledig het formulier en stuur door. Na ontvangst van uw betaling wordt de aanvraag uitgevoerd. U hoeft je dus niet meer te verplaatsen om een kaars te laten branden of een misintentie aan te vragen.

 

 

140518 Octaafkerk 455 bewerkt 1 2

Nieuws Sint-Rita

23 augustus 2021
kaarten 3
Nieuws Sint-Rita St.Rita

KAARTEN

nu iedereen van onze doelgroep gevaccineerd is en de maatregelen versoepeld zijn hebben we beslist om vanaf 3 september met het nieuwe kaartseizoen van start te gaan. Zoals de traditie het wil starten wij steeds op de eerste vrijdag van september en dit om…

NOVEENKAARSEN 4 EURO

13 jan 2021 1928
kaarsen in gang sacr  2
Sinds het begin van de euro, januari 1999, verkochten de Paters Augustijnen de gewijde…

Secretariaat open

03 dec 2020 2030
secretariaat
Op het secretariaat achteraan in de kerk kan men terecht voor o.a. aankoop van kaarsen,…

Free Joomla! template by Age Themes